« Terug
Maarten De Naeyer

Maarten De Naeyer (24)

Skrew Studio Grafische studio en streetwear label

Wat is je bedrijf/idee?

Skrew Studio is een grafische studio én streetwear label dat zich focust op zwart-wit design. Ontstaan uit een interesse voor eenvoud en vormspanning wil Skrew een andere kijk geven op pure vormelijkheid en een alternatief bieden op de overload aan tekstuele en verhalende kledij. Naast een eerste collectie sweaters is Skrew ook bezig met het ontwerpen van zeefdrukken waarin hij in zijn eigen stijl een onderzoek doet naar contrast en spanning binnen een compositie.

Hoe ben je op het idee gekomen?

Het idee om een eigen grafische studio op te richten is er altijd al geweest vanaf het moment dat ik de studie grafisch ontwerp startte. Een eigen streetwear label daarentegen is zeer spontaan en toevallig tot stand gekomen. Na mijn masterjaar – waarin ik onderzoek deed naar mijn eigen beeldtaal adhv albumhoezen – had ik een eigen beeldtaal ontwikkeld. Het idee ontstond om enkele ontwerpen op sweaters te laten drukken. En zo is vrij snel Skrew Studio ontstaan.

Ben je al moeilijkheden tegengekomen?

Het oprichten van een eigen kledinglijn is sowieso al niet gemakkelijk, de concurrentie is groot en je product aan de man krijgen vergt veel tijd en moeite. Aangezien ik dit in bijberoep doe en het ook niet bekijk als een ‘job’ tracht ik ook niet teveel druk op dit idee te leggen. Ik doe dit omdat ik het graag doe.

Wat staat er op de planning voor het komende jaar?

Na de eerste collectie sweaters ga ik me wat meer focussen op een reeks limited edition artprints. In de nabije toekomst hoop ik mijn kledinglijn in kleine winkeltjes te krijgen. Ook met de artprints hoop ik een breder publiek te bereiken. Wat er daarna nog zal gebeuren? Alles kan!