« Terug
Line Pillet & Eva Kestemont

Line Pillet & Eva Kestemont (26)

online platform voor artiesten en creatieve ondernemers HET DEBUUT

Waar zijn jullie mee bezig? 

HET DEBUUT is een online platform voor artiesten en creatieve ondernemers in Antwerpen. Op de website presenteren starters zichzelf en hun eerste werk via portretten en een digitale shop, om zo hun talent kenbaar te maken bij een groter publiek. Kortom: HET DEBUUT is een databank, digitale expositieruimte en promotiekanaal. 

HOE BEN JE OP HET IDEE GEKOMEN?

Het idee om een online platform op te richten is voornamelijk ontstaan vanuit een persoonlijke noodzaak. Het gebrek aan zichtbaarheid en de nodige ondersteuning op zakelijk vlak staan aan de basis van de website. De ideologie en visie achter HET DEBUUT steunt vooral op de onkunde om te gaan met het verlies van talent. 

BEN JE HIER FULLTIME MEE BEZIG?

HET DEBUUT is sinds de opstart een dagelijkse activiteit geworden. Dit deels omwille van het lanceringsevenement, op 22 oktober in Kavka, dat al snel uitgroeide tot een kleinschalig kunstfestival. De organisatie hiervan bovenop het creëren en actief zoeken naar interessante content voor het platform vormt een intensieve bezigheid momenteel. 

BEN JE AL MOEILIJKHEDEN TEGENGEKOMEN?

Vooral de ontwikkeling van een interessant verdienmodel levert moeilijkheden op. Het is niet makkelijk een prijs te plakken op onze dienst. 

WAT STAAT ER OP DE PLANNING VOOR HET KOMENDE JAAR?

Het komende jaar zal er voornamelijk gewerkt worden aan een geschikt businessplan. Ook zullen we trachten interessante partners te vinden om eventuele samenwerkingen die HET DEBUUT kunnen versterken, aan te knopen. 

De website staat nog niet online maar op 22 oktober kan je in ieder geval terecht in Kavka voor HET DEBUUT.