« Terug
Julie runt haar eigen atelier

Julie runt haar eigen atelier

Julie Van den Meutter (24) schreef zich vorig jaar in voor het pril-ideetraject van BAAS.

WAT HOUDT JE ONDERNEMING IN?

Als grafisch en textielontwerpster verloor ik mijn hart aan het handweven. Handweven is een oude, erg tijdrovende ambacht die in België grotendeels verloren is gegaan. Het arbeidsintensieve productieproces maakt dat handgeweven producten quasi onbetaalbaar zijn. Ik wil die uitdaging toch aangaan en werk in mijn atelier in Antwerpen aan een kleine, exclusieve collectie die volledig vervaardigd is op een oud Scandinavisch weefgetouw. De producten zijn gelimiteerd tot maximum 20 exemplaren en worden vervaardigd uit kwaliteitsvolle en natuurlijke garens zoals katoen, wol en merino.

WAT HEB JE HET AFGELOPEN JAAR GELEERD?

Als je jong bent en net van school komt, is starten als zelfstandige niet evident. Ik had het geluk dat de opstart van mijn onderneming samenviel met de start van het BAAS-traject. Elke stap heb ik dus samen met de coaches kunnen zetten en dat is ontzettend nuttig geweest. Daarnaast heb ik geleerd om waardevolle keuzes te maken. In het begin wil je namelijk zoveel mogelijk doen: je wil alle projecten aannemen en aan zoveel mogelijk beurzen en evenementen deelnemen. Maar daardoor verzuip je in het werk en kan je de kwaliteit die je wil bieden niet garanderen. Bovendien kosten die beurzen vaak ontzettend veel geld. Ik leerde alles naast elkaar te leggen en de interessantste en nuttigste projecten eruit te kiezen. Dat heeft me nu heel wat ademruimte opgeleverd.

WAT ZIJN JE PLANNEN VOOR 2017?

Ik kijk er enorm naar uit om nog nauwer samen te werken met klanten. Aangezien ik elk product met de hand maak, kan ik unieke stukken creëren die volledig voldoen aan de wensen van de klanten. Ik ben helemaal klaar om samen met hen, in mijn gloednieuw atelier, aan die specifieke stukken te werken waar zij op zitten te wachten.

Meer info over Atelier Julie Van den Meutter? Check haar facebookpagina: www.facebook.com/atelierjulievandenmeutter.

Zelf meedoen aan de BAAS-trajecten? Schrijf je dan nu in!