« Terug
Ilse Cox & Evelien Dockx

Ilse Cox & Evelien Dockx (26)

Huis Van Eustachius

Beschrijf je onderneming ?

Huis van Eustachius is een productiehuis dat luisterspelen maakt. Die luisterspelen bieden we aan in een bijbehorende ruimte, ingericht naar het verhaal dat je hoort.

Hoe heeft BAAS je geholpen in de ontwikkeling van je onderneming / idee?
BAAS was voor ons het duwtje in onze rug om effectief te springen. We speelden al langer met het idee om ons eigen productiehuis op te starten, maar alles is heel snel veel concreter geworden dankzij BAAS.

Waarom wil je zelfstandige worden?
Als eindwerk aan het RITCS maakten we allebei een luisterspel. Oorspronkelijk met het idee van ‘het is de laatste keer dat we zoiets groots kunnen doen’, dus we moeten ervan profiteren. De laatste jaren worden er maar heel weinig luisterspelen gemaakt en uitgezonden, dus we maakten ons geen illusies dat we dat als job zouden kunnen doen na onze studies. Tot we beslisten dat het wél moet kunnen, al moeten we het allemaal zelf in handen nemen.
Wat zijn de toekomstplannen?
Op dit moment zijn we bezig met de opstart van een vzw om onze activiteiten onder te verzamelen. Het is voor ons belangrijk dat we kunnen doen wat we graag doen en om dat mogelijk te maken moeten we natuurlijk een passend organisatorisch kader zoeken. Ons eerste project in opdracht van Chirojeugd Vlaanderen loopt nog de rest van dit schooljaar (het resultaat is hier te horen) en binnenkort beginnen we aan onze eerste eigen productie. Spannend!

Heb je tips voor andere jonge ondernemers?
Gewoon springen! En erover praten. Er is niets dat ons zoveel deugd gedaan heeft, en nog steeds doet, als praten over onze plannen. Zowel de gesprekken met mensen die heel wat ervaring hebben in onze sector, als mensen die er totaal niet vertrouwd mee zijn, maar toch enthousiast reageren. Het is allemaal moeilijk, onzeker, ingewikkeld en een gigantische zoektocht, maar je kan zo ongelofelijk trots zijn op je eigen werk. En er is niets zo erg als spijt hebben van iets dat je niet geprobeerd hebt.