« Terug
Emma Ketels

Emma Ketels (25)

Spreiding & productie voor circus & straattheater Emma Ketels

Wat houdt je onderneming juist in?

Ik verzorg de tourneeplanning en productionele taken voor verschillende circus- en straattheatergezelschappen. Samen met organisatoren van culturele centra en festivals, zoek ik naar geschikte speelperiodes en -locaties voor de diverse voorstellingen en installaties. Nadien volgt de hele resem aan praktische zaken zoals contracten opmaken, vliegtuigtickets boeken, promomateriaal nakijken,…

Hoe ben je op het idee gekomen?

Een tiental jaar geleden startte mijn broer een straattheatergezelschap op. Ik hielp hem toen met de praktische kant (de boekhouding, contracten,..) en merkte dat ik dat eigenlijk best leuk vond en goed in was. Zo groeide meer en meer het idee om dit voor echt te gaan doen.

Ben je hier fulltime mee bezig?

Voorlopig combineer ik mijn zaak met een halftijdse job als zakelijk medewerker bij Theater De Spiegel, een theatergezelschap dat (muziek)voorstellingen maakt voor de allerkleinsten.

Wat was je hoogtepunt tot nu toe?

Ik vond het afgelopen jaar best heftig en toonzettend. Ik werk sinds juni 2014 met Bert & Fred en combineer dit met een voltijdse job. Twee jaar later is alles wat in een stroomversnelling gekomen met nieuwe gezelschappen, een halftijdse job, veel buitenlandse speeldata,.. En overmorgen vertrek ik nog voor een weekendje naar Berlijn voor een circusfestival! Ik mag niet klagen!

Wat staat er op de planning voor het komende jaar?

Vanaf september is het alle hens aan denk voor een tweede speelseizoen in voornamelijk Vlaamse CC’s en enkele data in Frankrijk. Daarnaast start ik met de voorbereidingen om de artistieke minigolf, een installatie, tegen volgend seizoen te kunnen laten spelen. Ook ben ik in gesprek met de dames van het Huis van Eustachius, BAAS-ers van vorig jaar! Tot slot was ik vorige week op het Fringe festival in Edinburgh, een gi-gan-tisch festival met duizenden voorstellingen en dito programmatoren. We bekijken de mogelijkheden om er volgend jaar met Bert & Fred de voorstelling te kunnen spelen, wat onze speelkansen in de wereld alleen maar vergroot!

Wil je meer weten over Emma en haar onderneming, neem dan een kijkje op haar website: www.emmaketels.be