« Terug
Dorien Gysbrechts

Dorien Gysbrechts (30)

Meubelverhuur via een online designboek Just Jack

Wat is je idee? 

JUST JACK_try before you buy! Just Jack legt de nadruk op beleven, gebruiken en niet op ‘verbruiken’. Sneller inspelen op trends en veranderingen in je leefomgeving. Aan de hand van een online databank / designboek kan je vanaf nu vintage, antiek, design en nog vele andere objecten huren. Zo haalt binnenkort iedereen die betaalbare eyecatcher in huis!

Hoe ben je op het idee gekomen? 

Als architect heb ik een enorme passie voor meubels en objecten die door hun lijn en vorm een krachtige uitstraling met zich meebrengen. Meestal gaat het om de duurdere stukken, of stukken waar we op jonge leeftijd nog niet veel geld aan kunnen besteden. Anderzijds willen we wel dat onze interieurs er trendy en catchy uitziet. Zelf ondervond ik dat ook. Daarom ben ik als tussenstap gestart met het ontwerp van eigen meubeltjes (dit doe ik onder de noemer faktordertig) maar het bleek al snel dat dit niet goedkoper zou zijn. Vandaar het idee van het online designboek om meubels te huren> al die toffe, vintage items en meubeltjes breder en toegankelijker maken. Waardoor onze leefomgeving mooier en aangenamer wordt. Tegelijkertijd kan dit platform ook een springplank zijn voor jonge ontwerpers en designers om hun meubels aan een 1e publiek te tonen/ te toetsen.

Ben je al moeilijkheden tegen gekomen?

Ik ondervind dat, bij elk idee, of elke stap binnen een idee, heel veel actie nodig is om tot een resultaat of slechts tussenresultaat te komen. Binnen mijn idee kwam ik tot de conclusie dat ik niet alleen mijn ‘huurders’ de doelgroep zijn. Ook mijn aanbieders bleken een 2e doelgroep. Om financiële redenen probeer ik een stock te vermijden. Daardoor moet ik zelf op zoek gaan naar private personen / fabrikanten / depots die hun vintage stukken willen verhuren. Ik zal dus zelf op ontdekkingsreis moeten gaan om mijn ‘bibliotheek’ samen te stellen. Maar dit is opnieuw een uitdaging :)

Wat was je hoogtepunt tot nu toe?

Meedoen aan de BAAS-popup was een enorm toffe ervaring. Blij met de kans die we van Kavka kregen om dit te realiseren. Hier en daar veel tips and tricks op de kop kunnen tikken van hoe de zaken aan te pakken. Maar best van al, een super toffe groep mensen die je constant blijven inspireren om door te zetten!

Wat staat er op de planning voor het komende jaar?

Als er op het einde van het jaar een opstart is van een website met de format van het designboek zal ik een gelukkig persoon zijn. Maar er is nog veel werk aan de winkel.