« Terug
Anne-Catherine Gerets

Anne-Catherine Gerets (26)

CLO CLO Interieur- en Communicatie

WAT IS CLO CLO?

CLO CLO is in de eerste instantie mijn eigen blog. Op dit medium schrijf ik al anderhalf jaar over interieur, design en creativiteit. Door hier erg veel mee bezig te zijn besefte ik dat ik er ook op professioneel vlak iets mee wou doen. Tijdens het BAAS-traject dacht ik veel na over wat de mogelijkheden waren en ongeveer een halfjaar geleden richtte ik mijn eigen bedrijfje op: CLO CLO STUDIO. Ik doe verschillende projecten die allemaal met interieur & communicatie te maken hebben. Zo heb ik opdrachten als interieurstylist, content creator & social media consultant, sommige zijn op vaste basis en andere eerder freelance.

WANNEER BEN JE GESTART ALS ZELFSTANDIGE?

1 juli 2015 (bijberoep); vanaf 1 april 2016 in hoofdberoep.

WAAROM BEN JE GESTART ALS ZELFSTANDIGE?

Omdat ik graag mijn eigen ding wil doen en m’n eigen baas wil zijn. Bovendien was ik niet gelukkig met mijn vorige banen. Sommige mensen houden van structuur en willen graag een 9 to 5-job doen in een groot bedrijf. Mij lijkt dat maar niets. Ik zoek net het avontuur op en werk graag aan diverse projecten.

HOE HEEFT BAAS GEHOLPEN IN DE ONTWIKKELING VAN JE ONDERNEMING?

BAAS heeft me op verschillende manieren geholpen. Ten eerste reikten de begeleiders altijd de informatie aan die ik nodig had. Wat ze vervolgens ook deden was me op de juiste momenten een duwtje in de rug geven. Tenslotte was het bij BAAS ook praktisch en tegelijkertijd leuk dat je alles doet met een groep vol jonge creatievelingen. Hierdoor kan je niet alleen beroep doen op elkaars kennis, maar ontstaan er ook leuke vriendschappen.

WAT ZIJN DE PLANNEN VOOR VOLGENDE JAREN?

Ik heb nog zo veel plannen en ideeën! Met workshops beginnen, een webshop en een fysieke winkel openen, een platform opstarten, een boek schrijven of zelf stadtours met als thema design of architectuur organiseren… Wie weet waar de toekomst me brengt?!

HEB JE NOG TIPS VOOR ANDERE JONGE ONDERNEMERS?

Als je echt een droom hebt, moet je er gewoon voor gaan! Zelfs al is je droom of je idee nog niet helemaal uitgewerkt, dat komt nog wel. Als je echt wil ondernemen dan volgt je concept vanzelf! Ik probeer altijd keuzes te maken aan de hand van mijn geluksbarometer. Dat is uiteraard een erg emotionele manier om te ondernemen, maar totnogtoe heeft het me steeds geholpen om in een moeilijk of twijfelachtige situatie een juiste beslissing te maken. Wat maakt mij (en mijn klant) gelukkig? Of kortom: wat is goed voor ons?